Eet, drink, doe en bekijk

Eten en drinken:
In de keuken van Le Marche wordt gewerkt met verse producten uit de tuin of van de markt. Het is een eerlijke en voedzame keuken, waarbij ieder dorp of stad zijn eigen ingrediënten verwerkt tot overheerlijke pastaschotels met carne (vlees), pesce (vis), contorni ( bijgerechten) en dolci (desserts).

Tijdens je verblijf kun je op Borgo Crispiero de heerlijke wijnen ontdekken van Le Marche o.a: Verdicchio di Matellica, Vernaccia di Serrapetrona Rosso, Conero Riserva, Piceno Superiore Lacrima di Morro, etc.

 

Doen en bekijken:
De Borgo ligt op de grens van Le Marche en Umbria. Binnen een uur zijn de volgende bezienswaardigheden te bezoeken:

  • steden zoals Macerata (openlucht opera’s in de zomer), San Severino Marche, de Adriatische zee met de kustplaatsen en de vele outlets
  • Umbria met zijn bekende plaatsen: Spello, Spoleto, Montefalco, Gubbio, Assisi, Bevagna, etc
  • het natuurpark Monti Sibillini met zijn adembenemende Castelluccio, de grotten van Frasassi
  • voor de sportliefhebbers zijn er mountainbike mogelijkheden, wandel- en fietstochten in de omgeving
  • het Museum van Papier en Watermerk in Fabriano is zeer de moeite waard. Verder zijn er nog meer culturele activiteiten te bezoeken en vele lokale markten

Borgo Crispiero

Na een lange zoektocht en vele huizen te hebben bekeken zijn we in 2015 bij Borgo Crispiero terecht gekomen. Het is gelegen op een 600 meter hoge heuvel. Wanneer je eenmaal boven bent, zijn de vergezichten adembenemend.

Borgo Crispiero

Er zijn 4 luxe en comfortabele suites in 2 huizen